agar engkau menjadi wanita tercantik...

by Saturday, December 27, 2008 0 comments
Bismillahirrahmanirrahim...

muslimah...
Kecantikanmu bersinar melebihi terangnya mentari, akhlakmu semerbak melebihi harumnya kasturi, tawadhumu indah melebihi cahaya bulan purnama, dan kasih sayangmu membawa ketenangan melebihi curahan hujan.

Peliharalah kecantikanmu dengan keimanan..keridhaan..sifat qana'ah..sifat iffah (menjaga diri dan kehormatan) dan keanggunan berbusana muslimah...

Ketahuilah, perhiasanmu bukan emas, perak dan berlian. Tetapi, beberapa rakaat menjelang sahur..rasa dahaga di siang hari saat puasa mencari ridha Allah..sedekah tersembunyi yang tidak diketahui..kecuali oleh Allah..air mata hangat yang membasuh dosa..sujud panjang di atas permaidani penghambaan kepada Allah..serta rasa malu kepada Allah saat muncul kehendak jahat dan bisikan syaitan.

Kenakan pakaian takwa, tentu engkau menjadi wanita tercantik di dunia, meski pakaian tertampal. Pakailah baju luar yang sopan..tentu engkau menjadi wanita terindah di alam..meski engkau tidak beralas kaki...

Jauhi kehidupan wanita-wanita durjana..kafir...penggoda...membuka aurat...dan menjajakan kehormatannya kerana mereka semua adalah bahan bakar neraka Jahannam.

Tidak ada yang masuk ke dalamnya kecuali orang yang paling celaka. (Al-Lail:15)


Rujukan~Dr. 'Aidh Al-Qarni (menjadi wanita yang paling bahagia)

wallahu'alam..

.::aiNi::.

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 comments: