PINTU LARANGAN

by Monday, January 31, 2011 0 comments

Sudah sebulah tidak menulis apa-apa. Masa seakan menarik-tarik tangan ini daripada berlama-lama di sini..apapun sedikit perkongsian yang diambil dari website ukhwah.com. Tentang larangan zina. Moga mampu mengetuk hati-hati yang lena.

***
Orang-orang yang melepasi 'PINTU LARANGAN' pertama ini akan terjebak menerobos 'PINTU LARANGAN' ke 2 - berhubung melalui udara!

Orang-orang yang melepasi 'PINTU LARANGAN' ke 2 ini tidak akan teragak2 untuk memcahkan 'PINTU LARANGAN' ke 3 - bertemu, mencurah rasa!
Orang-orang yang melepasi 'PINTU LARANGAN' ke3 ini akan di pujuk oleh nafsu untuk menembusi PINTU LARANGAN' ke 4 - bersentuhan anggota!

Orang-orang yang melepasi PINTU LARANGAN' ke 4 ini akan di bisik oleh Iblis untuk menembusi 'PINTU LARANGAN' ke 5 - ZINA YANG NYATA!

Sebab itu Allah Ta'ala memberi AMARAN! " JANGAN KAMU MENGHAMPIRI ZINA" !!!Iaitu jangan kamu hampiri pintu-pintu yang boleh menyebabkan kamu terjerumus kepada ZINA!

Perkara pertama yang mendorong kepada ZINA adalah pandangan mata yang turun kepada hati lalu meneribitkan CINTA!

Cinta antara ajnabi yang diharamkan adalah punca segala kerosakan! Walaupun tidak sampai ke peringkat zina yang nyata, banyak lagi zina-zina kecil lain terjadi apabila dua insan ajnabi mencurah rasa CINTA!

CiNTA YANG HARAM ini merosakkan maruah dan harga diri!
Bahkan CINTA yang haram ini akan merosakkan benih dan keturunan!
Bukankah ALLah Ta'ala telah menunjukki jalan kesucian dengan berkahwin?
Bukankah Rasul telah menunjukkan contoh tauladan?

Mengapa meninggalkan jalan kesucian?
Mengapa meninggalkan seruan Allah dan RasulNya!
Mengapa terjun kedalam lumpur yang bernajis?
Mengapa rosakkan hati dengan racun yang memakan diri?
Mengapa sanggup gadaikan Iman, terjun kedalam api?

Insaflah!
Sedarlah sebelum terlambat!

وَمَآ أُبَرِّىءُ نَفْسِى إِنَّ النَّفْسَ لأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلاَّ مَا رَحِمَ رَبِّى إِنَّ رَبِّى غَفُورٌ رَّحِيمٌ

"Dan tiadalah aku berani membersihkan diriku; sesungguhnya nafsu manusia itu sangat menyuruh melakukan kejahatan, kecuali orang-orang yang telah diberi Rahmat oleh Tuhanku (maka terselamatlah ia dari hasutan nafsu itu). Sesungguhnya Tuhanku Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani."
فَقُلْنَا يـَادَمُ إِنَّ هَـذَا عَدُوٌّ لَّكَ وَلِزَوْجِكَ فَلاَ يُخْرِجَنَّكُمَا مِنَ الْجَنَّةِ فَتَشْقَى

Maka, Kami berfirman: Wahai Adam sesungguhnya iblis ini musuh bagimu dan bagi isterimu; oleh itu, janganlah dia menyebabkan kamu berdua keluar dari Syurga, kerana dengan yang demikian engkau (dan isterimu) akan menderita.

***
Wallahu'alam.

.::aiNi::.

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 comments: